top of page

Snelteststraat

Er wordt dankbaar gebruik gemaakt van onze VICV Covid-19 teststraat door veel ondernemingen uit de regio die er hun personeel laten sneltesten.De noodzaak ontstond eind oktober 2020 omdat de GGD-teststraat nog lange wachttijden kende en daarnaast moest er vaak nog 2 à 3 dagen gewacht worden op de uitslagen.


De teststraat wordt nog steeds druk bezocht, wellicht door de nieuwe gemuteerde varianten, zoals de Engelse Covid variant, die veel besmettelijker blijkt te zijn dan de 1e versie.


In de 2e helft van maart werd het alsmaar drukker; op 1 dag werden er 119 medewerkers van bedrijven getest, met als resultaat 9 positieve uitslagen.


Giovanni Janssen, de eindverantwoordelijke ondernemer van deze teststraat, is mede-eigenaar van ACE-Support. Dit is een arbodienst die werkt met aangesloten bedrijfsartsen, arbeidsdeskundigen, casemanagers, 2e spoor-coaches en bedrijfspsychologen.


Belangrijk om te melden is dat elke ondernemer veel zorgen heeft wanneer blijkt dat enkele van zijn personeelsleden positief blijken te zijn. De directie van het getroffen bedrijf wordt vervolgens door Giovanni geïnformeerd hoe het beste gehandeld kan worden om ervoor te zorgen dat als eerste de gezondheid van de medewerkers gewaarborgd wordt, maar ook om het bedrijfsproces veilig te stellen.


Momenteel is men in contact met de rijksoverheid (ministerie van volksgezondheid) voor subsidie, met als doel om de bedrijfsprocessen veilig te stellen door vaker te laten sneltesten; bijvoorbeeld ook wanneer er nog geen klachten of verschijnselen zijn.


Als de subsidie wordt toegekend, zullen de huidige testprijzen van € 95,- of € 70,- excl. btw, waarschijnlijk behoorlijk gaan dalen.


Inmiddels komen er ook zelftests beschikbaar; het is nog niet bekend hoe de betrouwbaarheid zal zijn en wat deze gaan kosten.


Mochten deze zelftests goed werken en niet duur zijn, dan zullen we moeten overwegen hoelang we onze VICV Covid-19 sneltestlocatie nog open houden.

Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comments


bottom of page