top of page

Samenwerking leden van VICV

Cortenstaal kunstwerk voor AVV: De atleet
“De drie silhoutten van cortenstaal in dit kunstwerk symboliseren de groei en leeftijd. Ze geven jeugd, atleet, recreatieve loper en wandelaar weer en laten ze in elkaar overvloeien zoals dat in werkelijkheid ook bij onze leden gaat. Want zodra men moeite krijgt met hardlopen blijft men bij de club en wordt wandelaar.”

John Robbe is voorzitter van de Valkenswaardse atletiekvereniging AVV. Zijn vereniging heeft bij de opening van de nieuwe atletiekbaan een kunstwerk van ondernemersvereniging VICV gekregen. Peter Smits heeft namens de VICV het cadeau mee geregeld: “Drie grote silhouetten, gemaakt van het ‘bruine’ cortenstaal van MCB, zullen op een talud in beton worden gegoten.” 


Wie is de ontwerper?

“Dat is het bijzondere: het ontwerp is op de ideeën van John gebaseerd. Hij heeft voorbeelden geschetst en die zijn vervolgens getekend door Sander Schutjes en later verfijnd door Ralph van Wilderen. Twee techniekleraren van het Were Di, Axel Nijhuis en Coen Loos, hebben het daarna omgezet naar een snijprogramma en Frank Tilburgs van Tilbox heeft het uit cortenstaal gesneden. Dat cortenstaal kwam weer van MCB. En alle partijen zijn lid van VICV!”

“Ik heb Ton Jansen van MCB gebeld voor een stukje sponsoring, hij verwees me door naar Erik Spikmans. Ik had voor Erik uitgerekend hoeveel we nodig zouden hebben voor de realisatie. Hij vond het een leuk idee en heeft het materiaal gratis bij Tilbox laten bezorgen.”


Een mooie samenwerking?

“Inderdaad. Namens het bedrijfsleven van Valkenswaard kunnen we zo iets moois aanbieden aan de atletiekvereniging. In ruil mogen betrokkenen nog een keer een middagje komen sporten, dat idee zijn we nu aan het uitwerken.”

“Of ik zelf iets met atletiek heb? Haha nee, dit komt vanuit het netwerk. Ik vind het mooi om te zien hoe een uniek idee met een paar lokale mensen werkelijkheid kan worden. Dit duurzame cadeau zal over 30 jaar nog steeds zijn mooie uitstraling hebben.”

Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comments


bottom of page