top of page

Auto Winters ziet volop kansen als lokale dealer

Automotive is een branche die snel verandert, maar er blijft altijd behoefte aan persoonlijk contact met lokale dealers. Dat bepleit Bart Winters, die na een kwart eeuw het stokje overneemt van zijn vader. “We hebben grootse plannen.”Auto Winters is al bijna vijfentwintig jaar een betrouwbare autodealer van Kia, Mitsubishi en later ook Suzuki, met vestigingen in Valkenswaard en Weert. Dit jaar verandert er veel bij het regionaal bekende bedrijf: zoon Bart (29) neemt komende zomer de zaak over van zijn vader Marcel Winters (59). Bovendien zijn vanaf deze maand de activiteiten overgenomen van Suzuki-dealer Smolders in Westerhoven.

“Dit is een bijzonder jaar”, erkent Bart Winters. “We hebben grootse plannen om de bedrijfsoverdracht en het 25-jarig jubileum met alle betrokkenen te gaan vieren in juni, al stellen we dat feest mogelijk uit vanwege corona. Daar hebben we allemaal mee te maken. De overname gaat in ieder geval wel gewoon door.”


Familiebedrijf

‘Senior’ Winters wil het wat rustiger aan gaan doen, maar heeft het geluk dat ‘junior’ Winters al helemaal in de startblokken staat. “Vanaf het moment dat ik auto’s kon poetsen, ben ik betrokken bij de zaak van mijn vader.

Ook mijn jongere broer Joep (22) werkt in het bedrijf, als aftersales-adviseur. Het is dus een écht familiebedrijf aan het worden.”


Lokale dealers

De autobranche is volgens Winters in al die jaren flink veranderd, maar de laatste tijd gaat de vernieuwing pas echt razendsnel. ‘’Automotive is vrij conservatief vergeleken met sommige andere branches, maar ontwikkelt zich nu in sneltreinvaart. Elektrificatie, autonoom rijden en diverse online services… Het gaat snel, maar het is ook weer niet zo dat alles de komende jaren ineens helemaal anders is. Er is nog steeds behoefte bij consumenten én bedrijven aan persoonlijk contact met lokale dealers.”

Natuurlijk is het aantal autodealers uitgedund en gecentraliseerd, maar Winters merkt dat veel klanten ‘lokaal trouw’ blijven. “Juist daarom hebben we ervoor gekozen om een lokale Suzuki-dealer over te nemen. Smolders bestrijkt net als wij een vrij groot gebied, bestaande uit de regio Eindhoven-Zuid, de Kempen en Noord-Limburg. In automotive zijn de kaarten vrij goed verdeeld en dient er zich zelden zo’n kans aan.”


Eigen leasemaatschappij

De overname van Smolders valt samen met de ingebruikname van een nieuw pand in Valkenswaard. Daar is ook de eigen leasemaatschappij van Auto Winters ondergebracht. “Met ons lease-aanbod trekken we veel lokale bedrijven”, vertelt Winters. “Voor ondernemers is het aantrekkelijk dat wij een contract met gratis calamiteitenverzekering aanbieden. Dit heeft als voordeel dat zo’n contract direct kan worden ontbonden als een leaserijder uit dienst gaat of niet meer kan of mag rijden. Daarmee nemen we een grote zorg van ondernemers uit handen.”


Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comments


bottom of page