top of page

Bedrijfsbezoek MCB – Restaurant Torino


Op 23 oktober bracht een groep leden van de VICV een bezoek aan MCB in Valkenswaard, lid van de VICV en bekend als grote leverancier van metalen en halffabricaten.


De leden werden om 15.30 uur ontvangen door Erik Spikmans, director sales bij MCB, die vervolgens een bedrijfsfilm van MCB toonde en uitleg gaf over o.a. de logistiek, commercie, strategie en digitalisering bij MCB.

MCB levert binnen een straal van 300 km van Valkenswaard en naast de hoofdvestiging in Valkenswaard heeft zij een bedrijf in Almere - MCB Specials en 9 vestigingen van MCB Direct, die de betreffende regio’s bedienen. Daarnaast MCB België (Awans) en MCB Duitsland (in de buurt van Neuss). MCB onderscheidt zich in de markt door de snelheid van leveren, een breed assortiment en hoge leverbetrouwbaarheid.


Na de presentatie werden de veiligheidshesjes en veiligheidsschoenen aangetrokken en volgden rondleidingen door de magazijnen en het Steel Service Center.

In de magazijnen waren de BEWO zaag en het hoogbouwmagazijn de grootste blikvangers.


De aanwezigen waren zeer onder de indruk van het Steel Service Center waar de slitters en decoilers staan, die door daarvoor speciaal opgeleide medewerkers bediend worden.

Door een aantal salesmedewerkers van MCB werd op een enthousiaste manier uitleg gegeven over de werking van de slitters en decoilers, de gewichten van de coils en de tonnages die verwerkt worden.


Bij terugkomst op het hoofdkantoor werd onder het genot van een drankje nog even gezellig nagepraat waarna het gezelschap naar restaurant Torino vertrok om te genieten van Italiaanse tapas en heerlijke Italiaanse gerechten.

Tijdens de diverse gangen werden de leden van de VICV door de heer Heijerman en een collega van de gemeente Valkenswaard, op de hoogte gebracht van Move2health - een erkende interventie om een gezonde leefstijl op de werkvloer te stimuleren.


Rector Edward de Gier van scholengemeenschap Were Di in Valkenswaard, tevens lid van de VICV, vertelde met veel enthousiasme over een mogelijke samenwerking van bedrijven van de VICV en leerlingen techniek met scholengemeenschap Were Di.

Inmiddels zijn de eerste stappen gezet voor deze samenwerking!

We kunnen met plezier terugkijken op een gevarieerd en geslaagd evenement.
Comments


bottom of page