top of page

Algemene Ledenvergadering en bedrijfsbezoek Tuincentrum Coppelmans


Op donderdag 16 mei jl. waren wij te gast bij het geheel gerenoveerde Tuincentrum Coppelmans in Valkenswaard.

Bij aanvang werd door Erik Jansen een presentatie gegeven over de doelstellingen en activiteiten van de KOP waarna de leden vervolgens op de hoogte werden gebracht van de diverse activiteiten binnen bestuur en Activiteitencommissie in 2023 en tot heden.


Hierna volgde een inspirerende en enthousiaste presentatie van Bas Coppelmans. Tuincentrum Coppelmans heeft een rijke historie en zo vertelde Bas dat zijn vader vroeger met de bakfiets bij klanten langs de deur ging om zijn planten te verkopen. In 1980 vestigde hij zich in Valkenswaard en volgde in de jaren daarna diverse uitbreidingen. De laatste uitbreiding is onlangs afgerond (van 4.500 m2 naar 10.000 m2) waarbij verduurzaming ruimschoots is toegepast. De totale winkel werd opnieuw ingedeeld en er werden o.a. een nieuw restaurant en speelfaciliteiten in de renovatie opgenomen. Resultaat: een prachtig, toekomstbestendig, CO2 neutraal pand met een warmtepomp en maar liefst 1.900 zonnepanelen.



Enorm onder de indruk van dit prachtige tuincentrum werd er ondertussen genoten van een heerlijk buffet en een afsluitende borrel.



bottom of page