top of page

60-jarig jubileum VICV – jubileumweekend 3, 4 en 5 september

Bijgewerkt op: 26 okt. 2021


Toen wij naar Rotterdam vertrokken…..


Op de zonnige vrijdag 3 september vertrok een klein deel van de groep naar Rotterdam, waarna op zaterdag 4 september de rest van het gezelschap aansloot.


Er werd gelogeerd in het Marriott hotel, een prima uitvalsbasis voor de activiteiten in dit weekend.


Op vrijdag 3 september werd gestart met een vaartocht vanaf de Leuvehaven in Rotterdam; de gids, een rasechte Rotterdammer, wist veel te vertellen over diverse bezienswaardigheden, zoals de skyline. Het eindpunt was de steiger bij het RDM terrein op Rotterdam Heijlplaat. Op dit terrein werd het Innovation Dock bezocht. In dit enorme gebouw, een maritieme test- en productie omgeving, werden we rondgeleid en ontvingen we uitleg over diverse innovaties.


Zaterdag 4 september waren de weergoden ons wederom goed gezind.

De ‘vrijdag’ groep genoot van het lopen van een ‘street art’ route in Rotterdam.

Daarna sloot de rest van het gezelschap aan. Het gezelschap werd verrast met een bijzondere Aziatische lunch naar keuze in de Foodhallen; voor ieder wat wils.


Op zaterdagmiddag gingen 2 groepen op de fiets Rotterdam verkennen, onder leiding van een gids en een andere groep maakte gebruik van de RIB Adventure; meevaren op een supersnelle boot, waarna een rondleiding voor hen volgde op de SS Rotterdam. Vroeger was dit dé verbinding per boot tussen Rotterdam en New York.


Zowel op vrijdag- als zaterdagavond werd heerlijk gegeten bij resp. restaurant Chung en het restaurant ‘op hoogte’ in de Euromast.


Na een heerlijk ontbijt op zondagochtend vertrok het gezelschap met eigen vervoer naar Lommerrijk in Rotterdam.


Ook vandaag mochten we genieten van prachtig weer; uitermate geschikt voor de activiteit van vandaag; een sloepenspeurtocht over de Bergse Plassen.


Door 5 teams werd gestreden om de felbegeerde prijs in de wacht te slepen. Deze was te winnen door opdrachten uit te voeren die te maken hebben met bezienswaardigheden op en rondom de Bergse Plassen. Teamwork vormde het sleutelwoord bij deze activiteit.


Na de lunch werd het winnende team bekendgemaakt; het team van Charles Smets mocht de medailles, in de vorm van een kompas, in ontvangst nemen.


Rond de klok van 15.00 uur keerde het gezelschap huiswaarts; zeer tevreden over dit ongelooflijk leuke en gezellige jubileumweekend!


Toen wij van Rotterdam vertrokken…..


Tour d’Horizon

Zoals eerder is gecommuniceerd, zal de Tour d’Horizon plaatsvinden op donderdag

11 november. Ook tijdens deze gezellige bijeenkomst zal het 60-jarig jubileum in het programma opgenomen worden. Binnenkort volgt meer informatie over de Tour d’Horizon.

Comments


bottom of page