top of page

Unieke samenwerking met Coöperatie Energiecollectief Schaapsloop

Zeer recent ging de kogel door de kerk. Na intensieve beraadslagingen tussen gemeente Valkenswaard en de Coöperatie Energiecollectief Schaapsloop is het gelukt.Het Energiecollectief heeft met financiële steun van een tiental bedrijven op de Schaapsloop groen licht gekregen om een Smartflower te plaatsen op een zeer prominente plaats op de rotonde Leenderweg / De Vest.


De Smartflower is een zonnepanelensysteem dat meedraait met de zon.

Hengelsportvereniging HSV “Venbergen” maakt dankbaar gebruik van de opgewekte stroom van de Smartflower. Deze wordt namelijk gebruikt voor de luchtpompen om het zuurstofgehalte van het viswater op constant niveau te houden, voornamelijk op de warmere dagen.

Het geeft prachtig weer hoe ondernemend Valkenswaard een zichtbare bijdrage levert aan de energietransitie. Met deze eerste plaatsing, in de tweede helft van 2021, wordt ruim baan gegeven om dit idee verder uit te breiden naar de andere rotondes op De Vest en Zuidelijke Randweg. Bij interesse, graag even contact opnemen met de Coöperatie Energiecollectief De Schaapsloop. https://www.energiecollectief-schaapsloop.nl/


Deze coöperatie is een lokaal energie-initiatief van de VICV en geeft actief vorm aan deze droom. Samen met gemeente Valkenswaard en Rabobank De Kempen hebben we het heft in eigen hand genomen. De coöperatie heeft als doel om ondernemers op het bedrijventerrein De Schaapsloop in Valkenswaard te ondersteunen om de juiste maatregelen te nemen om zo veel waar mogelijk energie te besparen.

Samen kijken we naar duurzame oplossingen die renderen zodat investeringen op een verantwoorde manier uitgevoerd kunnen worden.

Dat is goed voor de toekomstbestendigheid van het terrein, maar het is ook goed voor ieder bedrijf. Een duurzaam bedrijfsgebouw is immers regel en bepaalt voor een belangrijk deel de waarde van uw gebouw. Kennis en ontwikkelingen op energiegebied worden actief gedeeld en het collectief werkt transparant en zonder winstoogmerk.

Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comments


bottom of page