top of page

Tour d’Horizon Quiz-night 2018

Bijgewerkt op: 11 jan. 2019De Tour d’Horizon vormt binnen de VICV al vele jaren het jaarlijkse hoogtepunt. Echter na de Tour d’Horizon op 14 februari 2017 ontving de Activiteitencommissie verzoeken om deze jaarlijkse bijeenkomst grondig te vernieuwen.


Na beraad is besloten de Tour om te vormen tot een interactieve quiz, waarbij alle leden actief zouden worden betrokken d.m.v. het tevoren inzenden van vragen over hun bedrijf en het geven van de antwoorden daarop.


Op 22 februari 2018 was het zover. De zaal van Café du Commerce was omge- toverd tot een gezellige zaal met een mooi wandbreed doek, een groot beeldscherm voor de uitvoering van de quiz en tafeltjes en stoeltjes in het midden van de zaal. André, Bart en Peter zagen er met hun glitterjasjes echt feestelijk uit als professionele quizmasters en stelden de vragen alsof het hun dagelijks werk was.Tussendoor werd de maaltijd opgediend. Naast de quizvragen werden de leden ook persoonlijk aangesproken met vragen.


Roland van Kemenade won de eerste prijs, 2e prijs werd gewonnen door Peter Smits, en de 3e prijs werd gewonnen door Claire Peijnenburg.

De sfeer was geweldig, alle aanwezigen zeer opgetogen en daarom hulde aan de Activiteitencommissie en vooral Peter Kalb, die veel werk heeft gehad aan het verwerken van alle vragen en antwoorden! Na de prijsuitreiking vond de gebruikelijke naborrel plaats in een ongedwongen sfeer aan de bar van Du Commerce. Jammer dat dit gezellige, maar vooral informatieve evenement nog niet de opkomst wist te genereren die het echt verdiende!


Onder de deelnemers is een mini-enquête gehouden, waaruit bleek dat alle aangeschreven deelnemers de quiz-night als zeer positief beschouwden, zie onderstaande reacties:


'Warme bijeenkomst, erg informatief en culinair verantwoord.'

Anja Beuting, Were-Di

'Opzet zeer geslaagd; goede afwisseling tussen eten/voortgang quiz/praatje/borrel etc. Kortom: voor herhaling vatbaar.'

Maarten Blommaert, Falcq Advocaten

'Erg leuk concept. Je komt op een andere manier te weten over verschillende bedrijven. Er is voldoende kans om e.e.a. toe te lichten; het competitie element maakt het leuk en houdt de aandacht vast. Jammer dat de techniek ons even in de steek liet. Voor herhaling vatbaar en hopelijk met een betere opkomst.'

Riny Hagens, Ergon

'Prima verlopen en leuk gebracht ook. Jammer dat de opkomst achter bleef. Stel voor om de term “Tour d’Horizon” los te laten en gewoon “VICV-Quiz”of “Quiz-night” te noemen. Een wat luchtigere naam maakt het wat toegankelijker en kan bijdragen tot een betere opkomst.'

Rik Knapen, Rendus BV

'Heel leuk en voor herhaling vatbaar. Vernieuwend en verfrissend. Complimenten voor de Activiteitencommissie!'

Peter Smits, Smits Machinefabriek BV

Comments


bottom of page