top of page

Nunner lijft Venlose specialist in

Logistiek dienstverlener Nunner, met het hoofdkantoor in Helmond, heeft Caroz Coordination Centre in Venlo overgenomen. Dat coördineert logistieke activiteiten voor klanten.


Caroz telt 75 medewerkers op het hoofdkantoor in Venlo en vijf vestigingen in China. Nunner Logistics heeft zo'n 500 medewerkers, verspreid over 27 vestigingen in Europa. Topman Erwin Cootjans van Nunner spreekt van “een substantiële overname.”


Caroz beheert een logistieke klantenportefeuille met een jaaromzet van ongeveer 200 miljoen euro. Het was volgens Nunner één van de eerste spelers op de Nederlandse logistieke markt die zich richt op het beheer van de gehele logistieke keten. Het neemt voor klanten het logistieke werk uit handen, van de inkoop van diensten tot en met de financiële afhandeling. Daarbij coördineert en stroomlijnt het bedrijf de logistieke activiteiten van zijn klanten. Door als regisseur vervoersstromen te bundelen en op elkaar af te stemmen, kan het voor klanten op de kosten besparen.


Nunner directeur Cootjans zegt een sterke groei te zien in het segment van de logistieke markt waarin Caroz actief is en hij verwacht dat deze trend doorzet. “Dankzij de overname van Caroz zijn we in staat om aan bestaande en nieuwe opdrachtgevers een volledig onafhankelijke oplossing aan te bieden.”


Nunner is zelf ook deels actief in de coördinatie van de logistieke activiteiten van klanten. Als logistiek dienstverlener is ze in hoofdzaak aanbieder van vervoer, over de weg, door de lucht, per spoor en per schip.

De meerwaarde van Caroz is zijn onafhankelijkheid, stelt Cootjans. “Het kan voor de optimale vervoersstroom van een klant ook bij een concurrent van Nunner uitkomen.”


Caroz blijft als zelfstandig merk een onafhankelijke positie binnen het Nunner concern houden. Topman Rudy Claessens blijft betrokken als minderheidsaandeelhouder om de nieuwe ambities te verwezenlijken en om de neutrale positie van Caroz te waarborgen. De samenwerking tussen de twee bedrijven richt zich vooral op kennisuitwisseling, onderzoek en ontwikkeling en IT-ontwikkeling.


Caroz is met zijn Chinese vestigingen met name actief in zeevracht. Nunner richt zich daar vooral op vervoer per spoor tussen China en Amsterdam, over de zogenoemde nieuwe Zijderoute door Duitsland, Polen, Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan. ”Door de overname van Caroz kunnen we ons in de markt van zeevracht sterker positioneren", meent Cootjans.

Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comentarios


bottom of page