top of page

Nieuw hoofdkantoor Brabantia wordt duurzame eye-catcher aan de Leenderweg.


Interieurmerk Brabantia kondigde onlangs de officiële start van de nieuwbouw van het nieuwe hoofdkantoor aan de Leenderweg in Valkenswaard aan. Tijdens een bijeenkomst met alle medewerkers werden de plannen voor de bouw van het volledig duurzame hoofdkantoor van het bedrijf bekendgemaakt. Het kantoor zal in de komende maanden volgens de BREEAM normen gebouwd gaan worden op een markante locatie aan de Leenderweg.


Gert-Jan Kruijning van AA Architecten neemt het ontwerp voor zijn rekening. Het nieuwe hoofdkantoor zal het huidige kantoor aan de Haak in Valkenswaard vervangen. Op de plek waar de bouw gaat plaatsvinden, stond oorspronkelijk het hoofdkantoor van Brabantia. Het oude pand is gesloopt, de materialen zijn gesorteerd, worden hergebruikt en de bodem is gesaneerd. Brabantia heeft € 1,2 miljoen voor de sanering uitgetrokken. Het gebouw aan de Haak zal te zijner tijd worden verkocht.


Tijn van Elderen, CEO van Brabantia: “Vandaag markeert weer een belangrijke stap in de rijke historie van Brabantia in de gemeente Valkenswaard. Brabantia is al sinds 1959 in Valkenswaard gevestigd en ik ben blij dat we met de bouw van dit nieuwe, duurzame hoofdkantoor kunnen doorgroeien met Valkenswaard als goede basis.”

Anton Ederveen, Burgemeester van Valkenswaard: “We zijn erg trots op Brabantia als Brabants familiebedrijf in de Gemeente Valkenswaard. De vierde generatie, met Tijn aan het roer, doet fantastisch werk en we kijken uit naar het prachtige nieuwe hoofdkantoor aan de Leenderweg.”


Duurzaam Design Het nieuwe hoofdkantoor van Brabantia zal klimaatneutraal gebouwd worden volgens BREEAM normen. Het skelet van het gebouw zal uit hout vervaardigd worden. Op het gebouw zal een sedumdak gelegd worden. Er zullen veel zonnepanelen op het dak komen en rondom het pand zullen zoveel mogelijk bomen geplant worden. Regenwater zal zoveel mogelijk worden opgevangen en er komt een groot aantal laadpalen op de parkeerplaats naast het pand.


Een eeuw kwaliteit en design Brabantia startte in 1919 als Van Elderen & Co in Aalst met de productie van melkbussen, kannen, zeven en trechters. Gedurende de jaren is Brabantia uitgegroeid tot een wereldwijd interieurmerk, bekend om de slimme en stijlvolle huishoudelijke producten. De eerste pedaalemmers werden gemaakt in 1952.

Een ander hoogtepunt was de introductie van de iconische Patrice-print in 1969, gevolgd door de beroemde kunststof kurkentrekker in 1985. Hedendaagse favorieten zijn de unieke Bo Touch Bin en de Linn Collectie. Producten die zo mooi zijn, dat ze de dagelijkse klusjes plezieriger maken.

Recente blogposts

Alles weergeven

In memoriam Henk Kersten

Henk Kersten, zoon van de oprichter van de VICV – Anton Kersten, is op 1 juni jl. overleden. Hij is 85 jaar geworden. Hij was van 1978 tot 1992 actief als voorzitter van onze ondernemersvereniging. We

Comments


bottom of page